انواع سیستم های موجود در موتورخانه

ساخت وبلاگ

به محل قرارگیری تجهیزات تأسیساتی یک ساختمان، موتورخانه می گویند. بی شک موتورخانه یکی از بخش های مهم و بنیادی سیستم تأسیساتی هر ساختمانی شناخته می شود. با توجه به اینکه این فضا به عنوان کنترل کننده سیستم های گرمایشی، سرمایشی و تجهیزات الکتریکی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد، لازم است طراحی این محل، بسیار کارشناسانه انجام گیرد.

انواع سیستم های موجود در موتورخانه و ونداد تجهیز

طبیعی است تجهیزات موتورخانه در ساختمان های بزرگ توسط یک متخصص و مهندس مشاور و طراح، محاسبه و انتخاب می شود. ناگفته نماند در سازه های کوچکتر استفاده از تجهیزات موتورخانه کاملاً تجربی، سرانگشتی و بدون محاسبات انتخاب می گردد که متأسفانه در اکثر موارد یا جوابگوی کار نیست و یا ظرفیت آن بالاست و به لحاظ اقتصادی و کیفیت بهره برداری، نامناسب است.

تجهیزات موتورخانه در سیستم های صنعتی، متفاوت از سیستم های مسکونی، تجاری و اداری است. برای مثال، تجهیزات موتورخانه در سیستم های درمانی و بیمارستانی شامل برخی موارد خاص مانند سیستم های تولید و توزیع اکسیژن، تأمین هوای اتاق های تمیز و تولید ازون و غیره می باشد.
می توان گفت سیستم گرمایشی، ‌سرمایشی، تولید آب گرم مصرفی، توزیع و تأمین آب سرد مصرفی و آتشنشانی در تمامی موتورخانه ها مشترک است.

تجهیزات موتورخانه گرمایشی
در ساده ترین حالت، یک موتورخانه گرمایشی شامل دیگ آبگرم، مشعل، پمپ سیرکوله، منبع انبساط و لوله کشی مابین این تجهیزات است. در سیستم گرمایش از کف، مبدل حرارتی واسط حرارت و پمپ ثانویه نیز به تجهیزات اضافه می گردد. در سیستم های گرمایشی که تولید آب گرم مصرفی در موتورخانه انجام می گیرد، از منابع تولید آب گرم مصرفی مانند منبع کویل دار و یا منبع دو جداره و یا مبدل حرارتی صفحه ای و یا مبدل حرارتی پوسته و لوله استفاده می شود.

برخی از موتورخانه های گرمایشی از بخار و تجهیزات موتورخانه بخار بهره می برند. در واقع، بخار تولید شده در مبدل های حرارتی برای رادیاتور ها، فن کویل ها و هواساز ها تولید گرمایش می کند و از همین بخار برای تولید آب گرم مصرفی هم استفاده می شود. در این موتورخانه ها از سیستم دیگ بخار، ‌دی اریتور، پمپ های آب کندانس، مخزن کندانس، تله بخار، ‌شیرهای برقی بخار، مبدل های آب به بخار و لوازم مرتبط نیز باید استفاده کرد.

سیستم موتورخانه گرمایش در برخی از ساختمان های بزرگتر و مرتفع تر، منطقه بندی یا زون بندی (zone) می شود. از فواید این اقدام، کنترل و مدیریت بهتر در هنگام خطر، تصمیم گیری در زمان مشکلات رایج، کاهش زمان شناسایی و دسترسی بهتر و سریعتر به محل مورد نظر است.

به عنوان مثال، در هر ساختمان، منطقه بندی حریق باید بر اساس کاربری و مساحت فضاها، اتاق ها و اهمیت آنها، کاربرد آن ناحیه در کل ساختمان، میزان پایداری، مقاومت در مقابل حریق و غیره و بر اساس موارد مرتبط در مقررات ملی ساختمان انجام گیرد.

سیستم گرمایش حوله خشک کن ها در برخی از موتورخانه های گرمایش دارای مدار جداگانه است.

برای مطالعه مقاله کامل می توانید به این لینک مراجعه کنید.

سیستم های تهویه مطبوع...
ما را در سایت سیستم های تهویه مطبوع دنبال می کنید

برچسب : موتورخانه ,پمپ ,گرمایش , سرمایش , نویسنده : حسین شجاعی airconditioning بازدید : 211 تاريخ : چهارشنبه 18 دی 1398 ساعت: 19:38