آشنایی با شومینه و انواع آن

ساخت وبلاگ

شومینه چیست؟

هیمه سوز، که در اصطلاح عمومی به شومینه معروف است، در‌ واقع یک ساختار معماری درون دیوار است که با نگه‌داشتن آتش، به سیستم گرمایشی و تأمین هوای گرم محیط کمک می‌کند. البته در گذشته شومینه علاوه بر گرمادهی، برای پخت‌وپز هم مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما این روز‌ها علاوه بر کاربرد گرمادهی‌اش، اغلب از شومینه به‌عنوان یک وسیله تزئینی و بخشی از دکوراسیون داخلی نگاه می‌کنند. شومینه در فرهنگ ما جزء وسایل لوکس منزل به‌حساب می‌آید. زیرا شومینه علاوه بر گرمادهی، جنبه تزئینی و تجملاتی دارد. البته جنبه تجملاتی‌اش به جنبه‌ی گرمادهی‌اش غلبه دارد. معمولاً در خانه‌های لوکس، شومینه نصب می‌کنند تا به زیبایی خانه کمک کند.

شومینه شعله

انواع شومینه

شومینه‌ها بسیار متنوعند. در ادامه چند مدل از انواع شومینه‌ها را معرفی خواهیم کرد:

  • شومینه هیزمی: شومینه‌های هیزمی همان شومینه‌های اصیل هستند. این مدل قدیمی‌ترین نوع شومینه است که در آن از چوب به عنوان سوخت برای گرمایش محیط استفاده می‌شود. در شومینه‌های چوبی امکان کم‌وزیاد کردن شعله وجود ندارد، پس طبیعی است که گرمای ایجادشده در آن‌ها، به راحتی قابل کنترل نیست. تمیز کردن شومینه‌های هیزمی نیز به دلیل دوده و خاکستر زیادی که به اطراف منتقل می‌شود، کار دشواری است. اما آرامش خاصی که شومینه هیزمی به محیط می‌دهد غیر قابل‌ انکار است.
  • شومینه گازی: شومینه‌های گازی، همان‌طور که از نامشان مشخص است، از گاز به عنوان سوخت‌شان استفاده می‌کنند. با اینکه شعله این شومینه‌ها آرامش و دلپذیری شومینه‌های هیزمی را ندارد، اما به این دلیل که غبار و خاکستر در محیط پراکنده نمی‌کنند، دوده تولید نمی‌کنند، و محیط را تمیز نگه می‌دارند، جایگزین مناسبی برای شومینه‌های چوبی محسوب می‌شوند. شومینه‌های گازی، محیط را با سرعت بیشتری گرم می‌کنند و به‌سرعت هم خاموش می‌شوند.
  • شومینه برقی: این شومینه‌ها حرارت خود را از طریق جریان برق تأمین می‌کنند. شومینه‌های برقی شعله‌های واقعی دارند که می‌توان آن‌ها را کم‌وزیاد کرد. آن‌ها بسیار مقرون به صرفه هستند و حتی به دلیل اینکه نیازی به بررسی و سرویس دریچه و یا لوله گاز ندارند، هزینه تعمیر و نگهداری چندانی را هم تحمیل نمی‌کنند.
  • شومینه الکل سوز: شومینه‌های الکل سوز نصب راحتی دارند و سوخت آن‌ها از اتانول تأمین می‌شود. این شومینه‌ها بسیار متنوع هستند و می‌توان آن‌ها را به راحتی با هر مدل دکوراسیون داخلی هماهنگ کرد. البته میزان گرمایش این شومینه‌ها نسبت به انواع دیگر، کمتر است.
  • شومینه ژل‌سوز: نصب شومینه‌های ژل‌سوز بسیار ساده است و بدون نیاز به دودکش، لوله، و یا سیم قابل‌نصب هستند. سوخت این شومینه‌ها، که کمتر هم رایج هستند، از ژل که از بقیه سوخت‌ها گران‌تر است تأمین می‌شود.

مزایا و معایب شومینه را در مجله ونداد تجهیز بخوانید.

 

 

سیستم های تهویه مطبوع...
ما را در سایت سیستم های تهویه مطبوع دنبال می کنید

برچسب : شومینه,انواع شومینه, خرید شومینه,قیمت شومینه,بخاری , نویسنده : حسین شجاعی airconditioning بازدید : 235 تاريخ : دوشنبه 26 خرداد 1399 ساعت: 13:41